Hey, hallo even voorstellen

Mijn naam is Lovely, ik ben gek van dieren en met name honden. 

 

Geboren in 1997 in Haïti en sinds mijn 4e woonachtig in Nederland. Eigenlijk heb ik mijn hele leven al honden gehad en van kleins af aan wilde ik later graag met dieren werken. Ik ben als Dierverzorger en Manager afgestudeerd in 2018 bij Aeres Barneveld. Daarna ben ik gaan werken met honden want daar ligt mijn passie!

Ik ben bij de uitlaatservice van Spin en Kwispel gaan werken en keek soms mee met de lessen op de hondenschool. Daar ontdekte ik dat ik het lesgeven en het werken met mensen écht heel leuk vind! Ik had nooit gedacht dat ik voor een groep mensen iets zou kunnen uitleggen, maar here we are! Ik ben met de opleiding Kynologisch instructeur begonnen bij Dogvision en heb het diploma behaald. 

 

Naast het lesgeven wilde ik graag iets erbij doen omdat ik afwisseling fijn vind. Sinds oktober 2020 sta ik met veel plezier bij Emily in trimsalon Scissory en heb ik de trimopleiding bij Trimschool Nederland gevolgd en mijn diploma behaald. Na mijn stage ben ik nog steeds te vinden in de salon op de maandag en donderdag. Bij het trimmen is het van belang het gedrag van de hond goed te kunnen snappen. Ik kan mijn kynologisch opleiding ook hier goed gebruiken.

 

De uitdaging om samen met de baasjes te werken aan een goede band met hun hond geeft mij veel plezier en voldoening.

Ik heb een heel rustig karakter. Mijn ervaring is dat dat juist fijn is voor zowel de honden als cursisten om op een zachte en positieve manier te werken en grenzen aan te geven in plaats van te straffen. Niet schreeuwen en druk doen, maar rust overbrengen en wederzijds respect hebben. 

 

Mijn grootste leermeesters zijn mijn eigen hondjes. Keke, een husky, Lance, een Australian Shepherd en Belize een cocktail. Met Lance (de jongste) ben ik nog heel veel van plan. Hij is erg leergierig en zit midden in zijn puberteit, dat levert soms uitdagingen op aan beide kanten, maar vooral lol. Door hem leer ik duidelijk te zijn, geduld te hebben en met veel rust te werk te gaan. Hij kent mij en ik ken hem.

Als trimmer en instructeur ben je nooit uitgeleerd. Ik blijf mij ontwikkelen door onder andere workshops te volgen en zelf les te nemen bij andere instructeurs met mijn honden. Ik wil mensen zo goed mogelijk helpen met zoveel mogelijk informatie.

Wil jij aan de slag of je hond en hem beter te leren begrijpen, of heeft jouw hond een trimbeurt nodig? Neem hieronder contact met me op. Ik help je graag.