Trimmen

Waarom is vachtverzorging belangrijk?

Veel honden hebben vachtverzorging nodig voor hun welzijn. Dit komt doordat wij ze op een bepaalde manier hebben gefokt zodat de honden zo goed mogelijk hun “werk” kunnen uitvoeren. Met de vachtverzorging moeten wij ze dan helpen, zij kunnen dit niet zelf onderhouden. De vachtverzorging bestaat onder andere uit borstelen, blazen, wassen, plukken, uitdunnen, scheren, etc.

Diervriendelijk, rustig, verzorgd

Wanneer je je hond bij de trimsalon hebt afgezet wordt de hond op de trimtafel gezet of in bad, afhankelijk van de hond en de behandeling die afgesproken is. Uiteindelijk zal je hond ontklit, met kortere nagels en strak in het pak weer met je mee naar huis gaan. 

 

Ik wil graag een ontspannen, rustige diervriendelijke trimbeurt voor uw hond. Ik werk alleen met professionele apparatuur die voor de hond bedoeld zijn.

 

Hoe vaak je hond naar de trimsalon moet, is helemaal afhankelijk van de hond en zijn of haar vacht. Dagelijks onderhoud van de vacht is ontzettend belangrijk en natuurlijk de taak van het baasje. Dit zorgt er ook voor dat de trimbeurt in de salon zo snel en zo goed mogelijk gaat, zodat ik de hond niet te lang hoeven te ‘plagen’ en je hond weer snel met jou mee naar huis kan. 

Vergeet vooral niet de hond van tevoren uit te laten en eventuele allergieën door te geven

Thuis trimmen*

Voor sommige baasjes is het om verschillende redenen soms lastig om naar de trimsalon toe te komen. Het is dan fijn als de hond in zijn veilige omgeving getrimd kan worden. 

Mijn trimtafel en benodigdheden kunnen gewoon vervoerd worden. 

 

Het is wel de bedoeling dat de hond van tevoren gewassen wordt (behalve pluk honden). Hoe de afspraak zal gaan wordt vooraf gecommuniceerd via mail of telefoon. 

 

*Let op: in overleg, in de regio Soest / Amersfoort.

Waarom niet alle rassen en all-in prijzen? 

Alle trimbeurten worden berekend aan de hand van een “vanaf”  prijs. De prijs is afhankelijk van het gedrag van de hond, de kwaliteit van de vacht, de wensen van de klant etc. Een hond die volledig vervilt is zal  ik niet ontklitten omdat het dier-onvriendelijk is. Ik ben dan namelijk te lang bezig met trekken aan de huid en vacht om alle vilt/klitten uit de vacht te halen. Dit zorgt voor veel stress bij de honden, daarom scheer ik (in overleg) de honden kort zodat al het vilt in één keer weg is. 

Bij de trimbeurten thuis wordt een reisvergoeding berekend, zie de tarieven om een prijsindicatie te krijgen.