Trainen

Elkaar leren begrijpen

Iedereen wil een sociale, stabiele hond. Om dit te bereiken is het wel zo handig dat je dezelfde taal spreekt. Ik leer je graag aan hoe dat moet. Onze wereld is natuurlijk zo anders dan die van een hond dus moeten wij de hond gaan begeleiden om het hen en ons zo gemakkelijk mogelijk te maken. Door middel van trainen verbeter je de band met je hond en wordt het samenleven met je hond makkelijker. Om je te helpen dit doel te bereiken bied ik 1-op-1 trainingen op maat aan. Ik kijk naar hoe je omgaat met je hond en wat jullie uiteindelijk willen leren en hoe jullie je doel succesvol kunnen bereiken.

Ons cursus aanbod

  • Puppycursus (vanaf 8 weken)

Ja, heerlijk! Daar is je leuke pup waar je zo lang naar toe hebt geleefd! 

Hij gaat nog een heel hondenleven tegemoet, hierbij komt natuurlijk erg veel bij kijken. Socialisatie, groeien, communicatie met andere honden en met jou. Hier gaat Dog-Spot je bij helpen, door middel van de basisoefeningen maar ook handige handvatten.

  • Pubercursus (vanaf 5 maanden) 

Help, wat moet je ineens met al die hormonen en bijvoorbeeld die bananen in zijn oren? Je hond gaat door een enorme verandering heen. Hierbij helpt Dog-Spot je ook weer met handige handvatten zodat jullie zo fijn mogelijk de puberteit door zullen komen.

  • Vervolgcursus (vanaf 10 maanden)

Je hond zit nog steeds in de puberteit  maar begint zich ook steeds meer te stabiliseren en te ontwikkelen tot een volwassen hond. Het is leuk om bezig te blijven met je hond. Bij deze cursus gaan wij aan de slag met nieuwe, uitdagende en fun oefeningen zodat jullie je band blijven versterken. De trainingsdoelen bepalen wij samen. 

Persoonlijke aandacht, vertrouwen en positiviteit

Alle trainingen zullen in privé vorm worden gegeven zodat we samen met volledige focus aan de slag kunnen. De training wordt afgestemd op de locatie die we van tevoren hebben afgesproken. Dit kan thuis, in het bos of een gekozen locatie door jou zijn. 

 

Het trainen zal op een positieve manier gebeuren. Dit betekent het goede gedrag bevestigen en het ongewenste gedrag van de hond proberen we te negeren of om te buigen naar positief gedrag zodat wij de hond wél kunnen belonen. Dit betekent geen quick-fix maar consequent trainen en veel positief belonen. Slipkettingen, stroombanden en schoppen of slaan zijn bij mij echt een No-Go (Quick-fix).  Hiermee maak je je hond alleen maar bang en zal hij of zij het gedrag alleen maar uitvoeren omdat hij bang is en niet omdat hij het wil. Ik wil juist toewerken naar een leuke goede band tussen jou en jouw vierpotige beste vriend.

 

Wat bij jou ook van toepassing is, ik kan jou helpen met elk vraagstuk!